П’ять найкращих аксесуарів для лазні

Банні аксесуари — це одна з найважливіших частин при поході в лазню. Без лазневих аксесуарів неможливе жодне відвідування лазні. Вони беззастережно спростять відпочинок та сам ритуал очищення тіла. П’ять найкращих аксесуарів, які будуть корисні при банному відвідуванні, представлені у статті. А придбати все необхідне для сауни та лазні можна тут.

Банні віники

При відвідуванні лазні уявити собі лазневі процеси без наявності банного віника просто неможливо. Віник для лазні є одним із найпопулярніших аксесуарів для лазні.

Широко використовуються банні віники з дубових та березових гілок. Деякі любителі використовують комбіновані віники, додаючи навіть евкаліптові гілочки чи інші ароматичні рослини.

Дерев’яні запарники

Невід’ємним напарником банних віників є дерев’яний запарник. Саме в ньому відбувається процес запарювання віника. Дерев’яні запарники дуже зручні та оснащені спеціальною кришкою з прорізом для віника. Виготовляються дерев’яні запарники із дерева дуба.

Банні шапки

Шапка є одним з найважливіших атрибутів при відвідуванні сауни або лазні. Завдяки їй голова захищена від перегріву, а також шапка запобігає перетину волосся.

При виготовленні банних шапочок найчастіше використовують такий матеріал, як повсть або шерсть.

Сидіння для лазні

Для того, щоб похід у лазню став ще комфортнішим, можна придбати сідницю для лазні. Такий предмет стане в нагоді для відвідування громадської лазні.

Банну сідницю можна використовувати на дерев’яній лаві, якщо вона нагрілася і стала занадто гарячою. Також можливий варіант використання аксесуара як підстилки для ніг.

Банні аромаолії

У старовинних лазнях пара робилася на основі лікувальних трав. Згодом на зміну лікувальним травам прийшли ефірні олії, які набагато простіше зберігати та використовувати.

Для лазні дуже популярними є аромамасла із запахами лимона, ялівцю, лаванди, троянди, шавлії, бергамоту, ялиці, евкаліпта, ялини, пачулі та розмарину. При застосуванні рекомендується змішувати воду з ефірною олією в ємності, а потім розбризкувати на стіни та лавки лазні. Головне, не капати аромамасла в чистому вигляді на розпечене каміння, так як це може бути небезпечно.

Вибір аксесуарів для лазні зараз дуже різноманітний. Щоб вибрати відповідний аксесуар, любителі попаритися, в першу чергу, повинні вибирати відповідно до своїх уподобань і бажань. Тоді відвідування лазні стане справжнім задоволенням!

П’ять найкращих аксесуарів для лазні : 15 февраля, 2022 by Маришка

Новости СМИ и Онлайн ТВ
Adblock detector